Прикарпатка втратила 600 тисяч гривень, інвестувавши у неіснуючий фондовий ринок


Мешканка Прикарпаття хотіла заробити, інвестувавши 600 тисяч гривень у неіснуючий фондовий ринок, але потрапила на гачок шахраїв.

Про це повідомили у ГУНП області.

"Жінка розповіла поліцейським, що переказала незнайомцям в мережі понад 600 тисяч гривень. Відомо, що потерпіла в одній із соцмереж натрапила на інформацію про можливість легкого заробітку, шляхом вкладення грошей в інвестиційний фондовий ринок. Із заявницею зв'язався нібито експерт вказаного фондового ринку. Аферист надавав інструкції, як здійснити купівлю криптовалюти на біржах, поповнюючи свій акаунт. Потерпіла протягом декількох місяців здійснювала поповнення банківських рахунків аферистам та виконувала їхні вказівки. При спробі вивести зароблені кошти, дана функція виявилась неактивною, а шахраї заблокували жінку в мережі", - пишуть у поліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення причетних до шахрайської схеми осіб. встановлення причетних до шахрайської схеми осіб.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!