Прикарпатські медики об’єднують зусилля, аби запобігти поширенню коронавірусу


5 березня в департаменті охорони здоров’я, під керівництвом заступника директора ДОЗ ОДА Володимира Чемного, відбулася нарада з представниками обласного лабораторного центру, управління охорони здоров’я МР, центру екстреної медичної допомоги, обласної інфекційної лікарні та керівниками приватних лікувальних закладів області.

Метою такої зустрічі було налагодження приватно-державного партнерства, яке, за словами заступника директора департаменту охорони здоров’я, зараз є доволі оправданим. Адже медична галузь перебуває в часі реформування, в часі, коли треба об’єднати всі зусилля й діяти спільно і злагоджено. Крім того, учасники наради зібралися щоб обговорити не менш актуальне питання: як уникнути поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 на території Прикарпаття, повідомляє Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА

Володимир Чемний розповів про заходи, які спільно з іншими медичними установами, вже проводять в області з метою недопущення нової коронавірусної інфекції та запропонував долучитися до них і приватним лікувальним закладам. На його думку, така співпраця дасть змогу охопити всю область профілактичною і інформаційно-роз’яснювальною роботою, а також полегшить моніторинг випадків грипу та ГРВІ, в тому числі й з підозрою на коронавірус.
Крім того, посадовець рекомендував керівникам приватних клінік подбати про наявність засобів індивідуального захисту та дезрозчинів у їхніх закладах. А також розказав алгоритм дій й маршрут хворого при підозрі на коронавірусну інфекцію та як вести спостереження осіб, які повернулися з країн, де зафіксовано випадки цієї недуги.

З ініціативою взаємодопомоги і співпраці, до очільників приватних медичних закладів звернувся й директор обласного лабораторного центру Руслан Савчук. Адже, як зазначив фахівець, медична галузь і державного, і приватного рівня – це одна єдина система, яка повинна працювати на благо пацієнта. А також закликав спеціалістів приватних клінік не направляти без вагомої причини та чітко встановленого діагнозу хворих в обласну інфекційну лікарню та діяти згідно протоколів і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я.

Заступниця директора КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Наталя Дьоміна також наголосила на тому, щоб огляди в приватних лікарнях осіб з потенційною підозрою на нову коронавірусну інфекцію були висококваліфікованими, а виклики бригади екстреної медичної допомоги та скерування в обласну інфекційну лікарню обгрунтованими. В іншому разі, це призводить до значних не доцільних витрат. Крім того, інфекціоністка порекомендувала керівникам приватних клінік провести відповідні навчання в своїх закладах.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: