Прикарпатські сировари здобули "золото" на міжнародному конкурсі World Cheese Awards


Сировари з Івано-Франківська отримали "золото" на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2023, який у проходив у Норвегії.

Про це у facebook повідомила Оксана Чернова - сирний експерт та суддя конкурсу сироварів.

"World Cheese Awards 2023 завершено! І я поспішаю з вами поділитись гарною новиною — українські сири отримали 13 нагород. Мабуть, це були найнервовіші три дні за цей місяць. Неможливо передати словами, через які труднощі пройшла наша команда, щоби привезти українські сири на WCA та домогтися, щоб їх прийняла норвезька сторона. Але, в решті решт, зусилля виправдалися", - зазначає Чернова.

Бронзу отримала:«Lel’», Кіровоградщина — копчена моцарела; «Zinka», Київщина — «Гауда з паприкою», «Напівтвердий сир середньої зрілості», а також сир із білою пліснявою по типу «Камамбер» із козиного молока; «Сироман», Київщина — сир із білою пліснявою з козиного молока з додаванням буряка «Софія».

Срібло: «Гарбузовий рай», Львівщина — свіжий витриманий сир «Говерла» та сир із білою пліснявою «Лісова пісня»; "Мукко», Львівщина — витриманий сир «Старий Стрий з кавою», напівтвердий сир «Мукко» з трюфелем; «Zinka», Київщина — твердий витриманий «Український»; «Джерсей», Львівщина — сир «Массімо» з митою скоринкою.

Золото: "Станіславська Сироварня", Івано-Франківщина — козиний напівтвердий сир «Мотря»; «Zinka», Київщина — витриманий козиний сир «Твердий з пажитником».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!