Прикарпатські відділення Укрпошти отримають 661 тисячу LED-ламп для обміну. Перші дві сотні вже обміняли


Протягом кількох тижнів прикарпатські відділення Укрпошти отримають 661 тисячу LED-ламп для обміну на лампи розжарювання.

Про це розповів керівник Івано-Франківської дирекції акціонерного товариства "Укрпошта" Михайло Рудий, пише Суспільне.

За його словами, у перший день обміну — 30 січня 2023 року — тільки в Івано-Франківську виміняли дві сотні ламп розжарювання на світлодіодні. В області обмін розпочнеться з наступного тижня.

"В області діють 329 стаціонарних та 47 пересувних відділень поштового зв'язку. У Франківську на відділення виділятиметься в середньому по п'ять тисяч лампочок. На райони, районні центри та селища — від трьох до чотирьох тисяч. На села — від однієї до двох тисяч лампочок", — говорить Михайло Рудий.

Франківка Ірина Тюфякіна 31 січня обміняла старі лампи розжарювання на нові LED-лампи.

"Мені сказали принести паспорт, ідентифікаційний номер, п'ять лампочок і все. Підійшла сьогодні вранці, принесла й обміняла. Я задоволена", — каже Ірина Тюфякіна.

Начальниця центрального відділення Укрпошти Оксана Румежак пояснює: люди можуть обрати три види LED-ламп різної потужності. За її словами, можна принести й менше, ніж п'ять ламп, однак повторно зробити обмін людина не зможе.

Щоб виміняти лампочки, потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код або повідомлення у "Дії", яке можна отримати, попередньо зареєструвавшись у цій програмі в застосунку. Обміну підлягають розжарювальні лампи, які мають цоколі Е14 та Е27.

"Сама лампа має бути справна. Тобто цоколь та скло повинні бути цілими. Справна вона чи ні — ми перевіряємо. Так само із лампами на видачу. Людина вдома може перевірити її й принести для заміни, якби нові лампи виявилися неробочими", — пояснює начальниця центрального відділення Укрпошти Оксана Румежак.

Щоб обміняти старі лампи на нові, у черзі стоїть іванофранківець Федір Федишин.

"Економніше, бо ті більше споживають. Зараз такий час, що це і для України краще, і для себе вигідно. До того такі лампи не брав, бо ціна. Я — пенсіонер, інвалід II групи. Раніше мені не дуже виходило, тому краще було взяти дешевшу, бо грошей не вистачало", — каже Федір Федишин.

За словами керівника Івано-Франківської дирекції Укрпошти Михайла Рудого, за потреби кількість LED-ламп, які отримає область, збільшать під час наступних етапів програми обміну.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!