Прикарпатці боргують за електрику майже 40 мільйонів. Відтепер обленерго зможе їх вимикати


З 20 серпня 2021 набрав чинності Закон України, який скасовує заборону на вимкнення електрики споживачам через заборгованість. Відтепер мораторій на вимкнення діятиме лише на період «червоного рівня» карантину та 30 днів після його завершення (в окремих областях України).

Про це йдеться на сайті прикарпатських енергетиків, пише Бліц-Інфо.

"Аби попередити масові знеструмлення, ми просимо всіх клієнтів, які мають борг, якнайшвидше погасити його. З 26 серпня, згідно з нормативними актами, «Прикарпатенерготрейд» починає направляти споживачам попередження про вимкнення. Відновлення електропостачання після вимкнення відбувається тільки після повного погашення боргу. Потім споживач має взяти рахунок на повторне підключення, оплатити його і чекати на відновлення електропостачання (протягом 3-5 робочих днів)", - йдеться у повідомленні.

Досі на час карантину вимикати населенню електрику через борги було заборонено.

"На жаль, окремі абоненти сприйняли це обмеження як «зелене світло» не платити за електроенергію взагалі. Загальна заборгованість населення Івано-Франківської області станом на 20 серпня сягнула 38.8 млн грн. (а це понад 25 тис. cпоживачів)", - кажуть у компанії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!