Прикарпатці, які боргують за електроенергію, можуть залишитися без світла


Мешканці Прикарпаття боргують 102 млн гривень. Боржників за несплату можуть відключити від електропостачання.

Про це повідомили у ТОВ "ПРИКАРПАТЕНЕРГО-ТРЕЙД".

"Уряд дозволив відключення від електромереж боржників за спожиту електроенергію, що проживають у регіонах, у яких не ведуться бойові дії та які не перебувають під тимчасовою окупацією. Споживачам-боржникам буде надіслано лист-попередження про необхідність здійснити оплату, а також проінформовано у телефонному режимі та за допомогою усіх наших доступних комунікаційних каналів.  У разі відсутності оплати упродовж 10 днів з моменту попередження ухвалюється рішення про вимкнення боржників. Ситуація із заборгованістю мешканців Прикарпаття суттєва, станом на зараз вона становить 102 мільйони гривень", - зазначили у ТОВ.

У компанії додали, що якщо можливості повністю оплатити борг немає, його можна реструктуризувати. Для цього треба звернутися до фахівців центрів обслуговування клієнтів.

Нагадаємо, що з 29 грудня 2023 постановою Кабміну №1405 внесено зміни щодо оплати житлово-комунальних послуг. Відповідно до третього пункту документа забороняється відключати електропостачання за борги утворені після 24 лютого 2022 лише в громадах, де ведуться бойові дії або які тимчасово окуповані Росією. Решта споживачів мають вчасно розраховуватися за використану електроенергію. До цього — за борги під час воєнного стану не відключали.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!