Прикарпатців попереджають про шквальний вітер


В Івано-Франківській області оголосили штормове попередження через шквали та небезпеку сходження лавин.

За повідомленням Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології в найближчу годину із збереженням до кінця дня 07 лютого очікується посилення південно-західного вітру 25-30 м/с (2 рівень небезпечності, помаранчевий). 

Стихійні метеорологічні явища ІІ рівня небезпечності (СМЯ ІІ) – «помаранчевий» – це явища погоди, які за кількісними показниками, тривалістю та територією розповсюдження несуть загрозу для населення та порушують функціонування господарського комплексу.

Протягом ночі 08 лютого очікується посилення південно-західного вітру 15-20 м/с. (1 рівень небезпечності, жовтий). 

Небезпечні метеорологічні явища І рівня небезпечності (НМЯ І) – «жовтий» – це явища погоди, які за кількісними показниками, тривалістю та територією розповсюдження створюють певні незручності для населення та функціонування господарського комплексу.

У зв´язку з очікуваними опадами у вигляді снігу, мокрого снігу, 08 лютого у високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей очiкується значна сніголавинна небезпека (3 рівень небезпечності, червоний). 

Стихійні метеорологічні явища ІІІ рівня небезпечності (СМЯ ІІІ)  «червоний» – це явища погоди, які за кількісними показниками, тривалістю та територією розповсюдження створюють загрозу життю людей на значних територіях, призводять до масштабних пошкоджень об’єктів господарського комплексу, завдають шкоди довкіллю.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!