Прикарпатців закликають оформити паспорти для собак, котів та тхорів


В Україні впроваджується експериментальний проект з ідентифікації домашніх тварин. Прикарпатців просять оформити паспорт для домашніх тварин.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області.

"Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області доводить до відома, що набрала чинність постанова Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2023 № 1171 «Про реалізацію експериментального проекту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин», якою затверджено Порядок реалізації даного проекту (далі – Порядок). Отже рекомендуємо кожному власнику домашніх тварин (собаки, коти, тхори) звертатись до спеціалістів служби ветеринарної медицини щодо отримання відповідного документа - ветеринарно-санітарного паспорта",- йдеться у повідомленні.

Так, згідно з наказом Мінагрополітики, підставою для оформлення ветеринарно-санітарного паспорта є: клінічний огляд тварини (присутність тварини обов'язкова), наявність відповідних діагностичних, профілактично-лікувальних обробок (дегельмінтизації), включаючи дослідження та щеплення (сказ та інші інфекційні хвороби в залежності від виду тварини).

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!