Прикарпатцям боргують понад 50 мільйонів гривень зарплати


Станом на 1 січня 2022 року працівникам області заборгували 50,1% мільйонів гривень заробітної плати. 

Так, у встановлені терміни не отримали зарплату 1 557 працівників. В середньому кожному штатному працівнику, зайнятому в економіці області,  заборговано 32 тисячі 211 гривень. Про це під час наради в ОДА повідомила заступниця директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації, начальниця управління праці Надія Павлишин, пише Бліц-Інфо.

"Заборгованість із заробітної плати невиплачена на 18 підприємствах області. З них — на чотирьох підприємствах державної форми власності, на семи підприємствах комунальної власності та семи підприємства іншої форми власності. Зокрема, не забезпечено своєчасну виплату заробітної плати працівникам КНП "Тисменицька міська лікарня". Станом на 1 січня не виплачено заробітну плату за листопад",- зазначила Павлишин.

Основною причиною низьких темпів погашення боргів з оплати праці в області є припинення виробничої діяльності шістьма підприємствами-боржниками області, а також затягування процедури банкрутства на ДП “Івано-Франківський облавтодор” ВАТ “Автомобільні дороги України” і ДП “Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат”.

За її словами, у загальній сумі боргу, 52,1% або 26,1 мільйона гривень припадає на підприємства, які призупинили виробничу діяльність. Зокрема, складною залишається ситуація із виплати зарплати на двох державних підприємствах, які включені до переліку об’єктів малої приватизації, а саме: ДП “Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів" і ДП "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!