Прикарпаття серед найприбутковіших туристичних областей, а дві компанії у ТОП-10 за доходами


Івано-Франківська область у 2024 на третьому місці в Україні за доходами в галузі туризму, а дві компанії потрапили до десятки найбільших компаній за чистим доходом у галузі туризму.

Про це йдеться у дослідженні від YouControl.Market. Так, в Івано-Франківській області зареєстровано 69 компаній – 3,3% від усіх у країні, які за перші пів року згенерували майже 15% доходу всього сектору країни – понад 852,2 млн грн. Більше лише у Львівській області та Києві.

Найбільше доходів за перше півріччя 2024 року згенерувало ТОВ «Парктур» з Івано-Франківської області й заробило 376,4 млн грн. Це також найбільший показник в країні.

Компанія з Івано-Франківської області є також і лідеркою за приростом доходів: у порівнянні з першим півріччям 2023 року чистий дохід приріс на майже 31% у 2024 році. 

ТОВ "ПАРКТУР", згідно з інформацією на сайті https://bukovel24.com, є оператором всіх послуг курорту “Буковель” – бронювання готелів, продаж SKI-Пасів та інше. Також компанія надає послуги дитячого оздоровчого відпочинку для табору "Артек-Карпати-Буковель" і є власником торгової марки “Артек-Закарпаття”. Керує компанією Володимир Бондарєв.  Людина з такими ж прізвищем та імʼям очолює компанію ТОВ "МАКІГОР", що належить Оксані та Захару Палиці. Останні за версією Слідство.Інфо (“Ексдружина й син Ігоря Палиці ведуть бізнес із Коломойським та володіють елітною нерухомістю” від 15.10.2020 р.) є колишньою дружиною та сином народного депутата України Ігоря Палиці.

Ще одна буковельська компанія ТОВ "ЗІРКА БУКОВЕЛЮ" отримала 216,6 млн грн чистого доходу за перше півріччя 2024 року, приріст – понад 18%. Компанія управляє готелем Radisson Blu, що знаходиться на території курорту Буковель, і є власником об’єкта нерухомості за тією ж адресою (матеріал Mind.ua “Згори – вниз: яка доля чекає на комплекс відпочинку «Буковель»” від 7.07.2017). Основними учасниками компанії є кіпрська фірма ACHILLIA MANAGEMENT LIMITED та ТОВ "ІНСАЙДЕР". Компанія належить до так званої фінансово-промислової групи* «Приват», яку повʼязують з Геннадієм Боголюбовим, Ігорем Коломойським та Олексієм Мартиновим. До групи входять понад 100 підприємств у різних галузях економіки в Україні і за кордоном.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!