Прикарпаття втратило на війні п'ятьох захисників


У бою з окупантами загинули п'ятеро військових з Івано-Франківщини.

24 грудня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу військовими формуваннями російської федерації, поблизу населеного пункту Берестове, Бахмутського району, Донецької області, загинув солдат Сімко Віталій Юрійович 1976 р.н, мешканець міста Городенка. Про це повідомляє Городенківська міська рада.

20 грудня 2023 року під час наступально-штурмових дій противника, в районі н.п.Спірне Бахмутського району, Донецької області загинув солдат Хрущин Микола Степанович 14 грудня 1974 року народження, мешканець міста Городенка.

Полеглий захисник вважався зниклим безвісти. 25 грудня рідні його опізнали і вже незабаром тіло Героя повернеться до рідного дому.

Крім того, на Донеччині поліг військовослужбовець із села Данильче Володимир Пилипів, повідомляє Рогатинська МТГ.

Захисник народився 25 вересня 1982 р. в селі Данильче Рогатинської громади. Закінчив Калинівську ЗОШ, отримав фах водія.Згодом пройшов службу в армії, заробляв на життя водієм-експедитором ТзОВ «Гарант-ПСП», а відтак працював у державній охороні та оператором АЗС"ОККО". Як пригадують рідні, був прекрасною людиною, відповідальним, щирим, хорошим татком і сином.

У 2007 році Володимир Пилипів створює  сім‘ю зі своєю Наталею. В молодої пари народилося двоє синочків – Сергійко та Андрійко. Батьки старалися дати їм добру освіту, щоб стали достойними людьми. Але війна поставила на паузу сімейне щастя, покликавши батька на фронт. Після дня народження синочка Володимир Пилипів приєднався до лав Збройних Сил України. Мобілізований - 30 січня цього року. Виконував обов'язки навідника кулеметного взводу стрілецького батальйону бахмутському напрямку.

Під час важкого бойового завдання 21 грудня захисник не вийшов на зв’язок до рідних. Напередодні Різдва Володимир Пилипів став воїном Небесного війська.

Івано-Фракнівська громада також несе втрати. Лейтенант Захар Скляр віддав своє життя у боротьбі за волю й незалежність України. Про це в мережі повідомив голова ТГ Руслан Марцінків.

Сьогодні о 19:00 буде панахида за загиблим в церкві Св. Ольги і Володимира, за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Вовчинецька 223;

У середу, 27 грудня о 10:30 розпочнеться прощання з Захаром у церкві Св. Ольги і Володимира. Поховають воїна на Алеї Героїв міського кладовища у с. Чукалівка.

Прийшла чорна звістка і про загибель на сході Петра Досяка, 1989 року народження, уродженця села Білоберізка, повідомляє Верховина Сьогодні.

Петро Досяк добровільно мобілізувався через Верховинський РТЦК і СП 5 червня 2022 року, захищав Україну на північному напрямку, потім в найгарячіших точках на сході України. Помер 25 грудня 2023 року на території Донецької області. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!