Продовжує сімейну справу, поки чоловік служить. Історія подружжя з Донеччини


Гульнара та Михайло Максимові – подружжя підприємців з Покровська, що на Донеччині. Через повномасштабну війну їм довелося залишити рідну домівку та переїхати до Івано-Франківська.

Проте улюблену справу залишити не змогли, тож релокували до нового міста й свій бізнес — салон систем сонцезахисту.

Про те, як почали працювати у новому місті, Гульнара Максимова розповіла Суспільному.

Жінка разом із чоловіком Максимом та двома доньками жили у Покровську Донецької області. Подружжя займається підприємництвом. Чотири роки тому започаткували сімейний бізнес – відкрили салон систем сонцезахисту.

Життя у Покровську під час повномасштабної війни було важким, пригадує Гульнара. Усе частіше чули вибухи та жили без газу, з-під крана текла брудна вода. Жінка каже, саме діти не давали опускати рук. Заради їхньої безпеки вони з чоловіком все ж наважилися переїхати.

"Жити в очікуванні – неправильно. Треба якось адаптуватися до цих реалій, і ми вирішили переїжджати. Щоб це було ефективно, щоб ми не витрачали час, вирішили скористатися пропозицією держави й релокувати бізнес", — розповіла Гульнара.

Разом із доньками жінка переїхала до Запоріжжя, згодом – до Івано-Франківська. Перевезли до нового міста також й сімейну справу. Гульнара каже, чоловік допоміг облаштуватися й повернувся — з 24 лютого він записався в тероборону.

З початком війни їхній салон не припиняв роботи, працювали онлайн. Було чимало замовлень, пригадує Гульнара. Люди купували жалюзі та штори для світломаскування. Вона додає, що завжди із чоловіком намагалися працювати на якість. Тому мають клієнтів зі всієї України. Їхній салон – це не просто сімейний бізнес, а й справа для душі.

"Коли я сюди переїхала, мені люди казали: "Чому ви такий складний шлях обрали. Не пропонуєте те, що всі пропонують – якісь бюджетні рішення прості. А от заморочуєтеся". Наше завдання — показати людям все, що в нас є, наші досягнення у галузі сонцезахисту в нас в шоурумі", – каже Гульнара.

У Франківську родина Максимових живе з липня. Салон працює упродовж двох місяців. За цей час вже знайшли своїх перших клієнтів, каже Гульнара. Проте продовжують налагоджувати робочий процес та адаптуватися на новому місці. З чоловіком, розповідає жінка, діти та вона не бачилися понад два місяці.

"Ми ж — дорослі люди, розуміємо, що це — не день, не два. Треба набратися сил. Але ми знаємо, заради чого це зробили. Це — заради дітей. Вони хоч сплять нормально і спокійно гуляють. Це – в пріоритеті. Зараз залишилося налагодити роботу, щоб був якийсь дохід. Ну і дочекатися перемоги", – розповідає Гульнара.

Переїжджати на Донеччину чи в інше місто жінка із сім’єю не планує. Навіть після перемоги України залишатиметься тут та розвиватиме сімейну справу.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!