Пропонували хабарі, щоб не платити штраф: на Прикарпатті задокументували дві спроби підкупу поліцейських


За минулі вихідні на Івано-Франківщині водії-порушники намагалися відкупитися від поліцейських. Такі факти задокументовані в Калуші та Снятинській територіальній громаді. Тепер, окрім адміністративної відповідальності, керманичам загрожує кримінальна.

У Калуші екіпаж сектору реагування патрульної поліції спільно з військовослужбовцями НГУ для перевірки документів зупинили автомобіль Volksvagen Toureg. За кермом легковика перебував 37- річний калушанин.

В ході спілкування з водієм інспектори помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. А щоб уникнути відповідальності чоловік запропонував поліцейським хабар. Правоохоронці попередили його про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, однак порушник поклав 100 доларів США в салон службового автомобіля.

Наступний факт задокументований у Снятинській громаді. 24-річний нетверезий водій ВАЗу у селі Горішнє-Залуччя вчинив ДТП. Під час оформлення адмінматеріалів чоловік відмовився від освідування на стан сп'яніння, та запропонував хабар в сумі 100 Євро.

В обох випадках документування правопорушень проводили слідчо-оперативні групи спільно зі співробітниками Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Керманичів-порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 124 та ст. 130 КУпАП. За фактами надання неправомірної вигоди поліцейським слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, за надання неправомірної вигоди службовій особі передбачене покарання: від двох до чотирьох років позбавлення волі. Дотримуйтесь закону!

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!