Прикарпатець лякав односельчан, намагаючись продати обріз


Добряче полякав жителів селища Лисця Тисменицького району їх 52-річний земляк. Чоловік серед білого дня ходив містечком та пропонував придбати у нього …обріз мисливської рушниці.

Потенційних «покупців» шукав як серед звичайних перехожих, так і у місцевих крамницях. Але бажаючих пристати на цю комерційну угоду не було, і не тільки тому, що вже доволі специфічний товар пропонувався для продажу, але й через те, що особа продавця не вкушала довір’я. Адже чоловік давно був не в ладах з Законом.

Про це хтось повідомив міліцію і на місце події виїхав наряд правоохоронців разом зі співробітниками «Беркута». Саме вони й затримали торгівця зброєю, при чому, ніхто не знав, чи є в обрізі набої і як поведе себе зловмисник.

Як розповіли в СГЗ УМВС в області, чоловік, начебто, реально мав на меті тільки продати зброю, бо не мав грошей на придбання горілки, до якої був доволі ласий. До речі, свою оборудку здійснював, будучи абсолютно тверезим.

За словами затриманого, обріз він знайшов наприкінці минулого року, коли пішов до лісу за опеньками. Не зрозуміло тільки, з якого це дива чоловік, шукаючи гриби, ще й заглядав у дупла дерев, в одному з яких і виявив дбайливо змащений та загорнений у полотнину обріз мисливської рушниці. Додому нести побоявся, бо і так був під контролем працівників міліції. Адже тільки у листопаді минулого року вийшов на волю після відбуття покарання за крадіжки. Водночас і розлучатися з цінною знахідкою наміру не мав, то ж заховав її під місточком через один з місцевих потічків.

Незабаром у нього сталася серйозна неприємність. У загострився туберкульоз і він потрапив до відповідного лікувального закладу. Але вів себе там не вельми чемно, навіть п’яний побився з іншим пацієнтом, за що був виписаний з лікарні. Опинившись вдома без грошей і водночас відчуваючи велику потребу у введені до організму певної дози алкоголю, згадав про обріз, продажем якого й сподівався поповнити свій бюджет.

Стик