Прикарпатські даішники виявили в автівці зброю


У Коломийському районі екіпаж Державтонспекції зупинив автомобіль «ВАЗ-2101» і під час огляду салону виявив мисливську рушницю.

Водій «копійки» поспішив запевнити міліціонерів, що везе мисливську рушницю «ТОЗ-63» 16-го калібру здавати в міліцію. Мовляв, почув по радіо, що в листопаді проходить місячник добровільної здачі вогнепальної зброї та боєприпасів, от і вирішив віднести в міліцію свою дубельтівку. 

Якщо чоловік і спробував викрутитися, то тепер уже ходу назад нема, бо дробовик у нього в міліції прийняли. 

До речі, це вже другий випадок, коли коломийські «даішники» знаходять в транспортному засобі зброю, а водій каже, що везе її здавати в міліцію. Водночас працівники міліції здійснюють оперативно-профілактичні заходи з вилучення вогнепальної зброї та бойових припасів у тих, хто ними незаконно володіє й не має наміру розпрощатися.

Приміром, на днях надвірнянські правоохоронці вилучили в селі Пасічна обріз мисливської гладкоствольної однозарядної рушниці ИЖ-18. Наразі невідомо, хто вдвічі вкоротив ствол цієї мисливської зброї, яка призначена для промислового полювання і для чого – 60-річний селянин, у якого знайшли обріз, чи інша особа. Це встановлюється під час розслідування кримінального провадження, пише АП.