Рівень споживання високий, але вимкнень не буде: ситуація в енергосистемі на 8 серпня


У четвер, 8 серпня, вранці рівень споживання електроенергії був такий самий, як напередодні, 7 серпня. Застосування заходів обмеження сьогодні не прогнозується

Про це повідомили в Міненерго.

"Через ворожі атаки наша енергосистема втратила 9 ГВт потужностей. Ворог продовжує обстріли енергетичної інфраструктури, щодня під обстріли потрапляють підстанції та лінії електропередачі, що призводить до обмежень у передачі електроенергії.  Закликаємо всіх українців раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00. Це допомагає стабільній роботі енергосистеми", - закликають в Міненерго.

СТАН МЕРЕЖ

Південний регіон: за минулу добу короткостроково відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. Живлення відновлено.

Центральний регіон: частково знеструмлювались високовольтні підстанції, побутові споживачі, а також залізниця (порушень руху потягів не було). Живлення для всіх споживачів відновлено.

Західний регіон: знеструмлювались підстанції, побутові та промислові споживачі Рівненщини та Житомирщини. Живлення відновлено.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!