Терористам тут не місце: Франківка зірвала виступ російської делегації на конференції ООН з клімату


Директорка громадської організації "Razom We Stand", франківка Світлана Романко під час кліматичних переговорів COP27 в Шарм-Ель-Шейх сказала в обличчя російській делегації, що росія - держава-терорист.

Франківка прийшла на єдиний сайд-івент росіян про пом‘якшення наслідків зміни клімату та зірвала його, інформує Бліц-Інфо.

"Нарешті я сказала росіянам це просто в обличчя. Російській делегації на СOP27, яка складалась з представників Міненергетики, Міндовкілля, спеціального посланця з питань клімату, бізнесу та науковців. У них був перший і єдиний сайд-івент про пом‘якшення наслідків зміни клімату, на який ми прийшли і зірвали його. Дослівно я сказала їм таке: «Росія, ви - це держава терорист. Ви чините геноцид і тортури, вбиваєте нас щодня протягом 9 місяців. Ваші нафта і газ вбивають нас. Ви всі військові злочинці і маєте бути не тут, а у військовому трибуналі»",- написала активістка.

Романко додала, що коли її виводила поліція, у залі її підтримали сміливі українці, поляки, німці і не тільки.

"Якщо мене позбавлять акредитації на COP27, мені все одно. Але і кліматичних та військових злочинців там не має бути. Україна понад усе!",- додала франківка.

Довідково: COP – це засідання Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК ООН). Ця зустріч щороку об’єднує 198 членів конвенції для координації спільних заходів щодо протидії зміні клімату. Представники країн обговорюють такі питання, як зменшення викидів парникових газів різними країнами та секторами, пом’якшення наслідків зміни клімату, адаптація до наслідків зміни клімату та фінансування для підтримки країн, що розвиваються, у їхніх зусиллях відійти від викопного палива та стати більш стійкими до впливу зміни клімату.

Цьогорічний COP27 особливий тим, що економічні наслідки Covid-19 і вторгнення Росії в Україну, що тривають, разом із зростаючими наслідками зміни клімату у формі різноманітних катаклізмів створили величезні перешкоди для декарбонізації та міжнародної співпраці з клімату.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!