Російські солдати звільнялися з армії, щоб не їхати на Донбас – ЗМІ


Ті, хто все ж воював, не отримали ані грошей, ані нагород.

Російські військові не хочуть воювати в Донбасі і тому залишають лави своїх Збройних сил цілими групами. Про це йдеться у розслідуванні агенства Reuters «Російські солдати звільняються через Україну», пише Тиждень.ua

Згідно з повідомленням, журналістам вдалося опитати військових, які брали участь у бойових діях.

Один із них звільнилися після поїздки в Україну. На умовах анонімності російський військовий розповів, що минулого року його відправляли на навчання в Ростов-на-Дону, а згодом – в Україну.

«Після того, як ми перетнули кордон, підполковник сказав, що нас посадять у в'язницю, якщо ми не виконаємо накази. Однак, деякі солдати відмовилися залишатися там (в Україні – Ред.)», – розповів він.

За його словами, двоє його товаришів по службі також відмовилися служити.

«Їх кудись забрали. Підполковник сказав, що на них завели справу, але насправді – ми їм потім дзвонили – вони були вдома. Вони просто звільнилися», – уточнив співрозмовник агентства.

Крім того, півтора десятки російських військових звільнилися з армії вже після того, як воювали в Донбасі, бо не отримали ані обіцяних нагород, ані бойових премій.

Серед опитаних журналістами – хлопець, який працював з установкою «Град».

Він розповів, що восени минулого року брав участь у підозрілих навчаннях. Межі не перетинав, але стріляти доводилося саме в напрямку України. Солдат не виключає, що міг потрапити в цивільних. З армії він також звільнився.