Російську делегацію хочуть назавжди вигнати з ПАРЄ


Парламентська асамблея Ради Європи на черговій сесії, що розпочалася у Страсбурзі, має намір у середу розглянути питання про позбавлення повноважень російських депутатів.

Про це повідомила під час прес-конференції президент ПАРЄ Анн Брассер, передає власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Питання щодо анулювання раніше підтверджених повноважень російської делегації буде винесене на голосування під час пленарного засідання асамблеї в середу», - сказала Брассер.

Доповідь з цього питання до літньої сесії підготував доповідач ПАРЄ австрійський депутат Штефан Шеннах. У документі він визнав, що Російська Федерація «не здійснила жодних зусиль, щоб повернутися у правове поле», але запропонував ПАРЄ наразі утриматися від подальших санкцій на адресу РФ.

Раніше моніторинговий комітет ПАРЄ рекомендував залишити делегації Росії її повноваження, однак закликав її представників до діалогу. У проекті резолюції також зазначається, що російський парламент і його делегація в Асамблеї мають висловити недвозначні зобов'язання вступити в діалог з ПАРЄ без жодних попередніх умов. Очікується, що проект резолюції обговорюватиметься на сесії ПАРЄ, яка відрилася у понеділок у Страсбурзі.

Нагадаємо, в січні резолюцією ПАРЄ делегацію Росії позбавили права голосу, а її членів - права працювати в керівних органах асамблеї і призначатися доповідачами. У квітні питання щодо права голосу російської делегації в ПАРЄ перенесли на літо.