СБУ на Львівщині затримали блогера, який перешкоджав врученню повісток


На Львівщині затримали блогера, який публічно дискредитував українських захисників та перешкоджав врученню повісток.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області. В одному з прямих ефірів він публічно дискредитував українських захисників та називав їх злочинцями. За даними ЗМІ, йдеться про Мар'яна Чаву.

Як пише Львівська обласна прокуратура, мешканець Дрогобича є місцевим блогером, який на своїх сторінках у соцмережах публічно дискредитував українських захисників. Зокрема, в одному із прямих ефірів підозрюваний називав представників ЗСУ злочинцями. Фігурант неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК, проганяючи їх та називаючи «шакалами». При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати у вищевказаному установі є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності.

Водночас цей конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в соціальній мережі. Також підозрюваний опублікував на своєму каналі відео, у яких стверджував, що вручення повісток громадянам України є незаконним та неконституційним. У них він надав «поради» як вибудовувати діалог з працівниками ТЦК та уникати вручення повісток.

Окрім цього, на своєму YouTube-каналі блогер також виправдовував збройну агресії рф проти України, розпочату у 2014 році.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 615 КПК України. До суду скеровано клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Задокументовано й ряд інших злочинних фактів, зокрема виправдовування затриманим та визнання правомірною, збройної агресії рф.

Служба безпеки кваліфікує діяльність фігуранта, як дії спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної ситуації в регіоні на користь окупанта.

Відповідатиме він за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч.1. ст.114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань);

ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Йому загрожує до 8 років тюрми.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!