СБУ затримала зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі


Військова контррозвідка Служби безпеки запобігла російській диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті.

У результаті спецоперації затримали агента фсб, який намагався отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області, повідомляє пресслужба СБУ.

"Зловмисником виявився діючий військовослужбовець української армії. Для вчинення злочину він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ. Співробітники СБУ завчасно викрили зв'язок зрадника з російською спецслужбою і «покроково» задокументували його підривну діяльність проти України. Це дозволило провести комплекс заходів для убезпечення українських захисників, а також затримати агента фсб на етапі його підготовки до здійснення диверсії", зазначають в СБУ.

Крім того, Служба безпеки встановила, що зловмисник виконував ще одне завдання – розвідував для фсб місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій:

"За даними слідства, фігурант був завербований через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини. Як встановило розслідування, загарбники викрали родичів чоловіка прямо з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої російської катівні. Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоб вони вмовили їхнього сина працювати на користь країни-агресора. Подальша комунікація між зрадником та його російським «куратором» відбувалась через анонімний чат у месенджері".

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для спілкування з окупантами. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення. Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва органів прокуратури.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!