Секретаря Надвірнянської школи-інтернат за вбивство позбавлено волі строком сім років


Надвірнянський районний суд минулої середи виніс вирок жінці, яка працювала секретарем в Надвірнянській школі-інтернат, за злочин, передбачений ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство).

Як повідомляє НП, в судовому засіданні встановлено, що підсудна та її співмешканець протягом десяти років проживали в квартирі, яка належала останній. В період часу з 19 год.00 хв. до 23 год.00 хв. перебуваючи в даній квартирі вдвох під час вечері вживали алкогольні напої. Приблизно о 23.00 год. алкогольні напої закінчилися, потерпілий почав вимагати  в неї кошти на спиртне. Однак, вона йому відмовила  мотивуючи тим, що їй необхідно погасити кредит і те, що він пропиває кошти з своїми друзями. З цього приводу  між ними виникла суперечка, яка тривала з перервами   приблизно до 03 год. 00 хв. Під час суперечки співмешканець обзивав її нецензурними словами та штовхав. На її зауваження припинити неправомірні дії не реагував. Така поведінка чоловіка її  розгнівала, а тому вона вирішила його налякати. З цією метою вона пішла на кухню та взяла кухонний ніж в руку та повертаючись в кімнату, в коридорі зустріла потерпілого, який йшов їй назустріч та продовжував суперечку з приводу грошей. На ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, у неї виник умисел на позбавлення життя вказаної особи, тобто його вбивство.

З цією метою жінка, усвідомлюючи суспільно-небезпечний, протиправний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки і свідомо бажаючи їх настання, умисно нанесла чоловікові кухонним ножем цілеспрямований удар в область грудної клітки ззаду, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді: проникаючого колото-різаного поранення правої половини грудної клітки з ушкодженням легені, гемопневматораксу, що призвела до гострої легенево-серцевої недостатності, що згідно висновку експерта № 54 від 26.06.2013 року відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, які небезпечні для життя в момент їх заподіяння, що було безпосередньою причиною смерті. 

Допитана жінка в судовому засіданні свою винуватість у вчиненому інкримінованого їй злочину при обставинах викладених в обвинувальному акті визнала повністю.

Враховуючи зазначене, суд визнав жінку, яка працювала в одній з Надвірнянських шкіл, винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України та призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком 7(сім) років.