Шахраї виманили у косівчанина та мешканця Тисмениччини понад 160 тисяч гривень


Мешканець Тисменицької територіальної громади хотів придбати автомобіль в мережі, а косівчанин планував купити побутову техніку. Однак обоє потрапили «на гачок» онлайн - аферистів. Тож правоохоронці вкотре закликають всіх мешканців обачливо здійснювати інтернет-покупки.

В першому випадку заявник постраждав від інтернет-шахраїв. На сайті «OLX» чоловік знайшов повідомлення про продаж автомобіля. Зателефонувавши до продавця, він домовився про купівлю транспортного засобу, який шахрай мав доставити з Європи. Потерпілий переказав завдаток 20 тисяч гривень, а невдовзі здійснив ще кілька траншів на суму понад 137 тисяч гривень. Однак автомобіль потерпілому так і не доставили, аферист на зв'язок більше не виходить. Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

За схожою схемою аферисти обшахрували й мешканця Косівщини. Чоловік теж в соціальній мережі знайшов оголошення про продаж холодильника та поспішив переслати «продавцю» кошти - 3000 гривень. Однак, отримавши гроші, зловмисник перестав виходити на зв'язок.

Щоб не дати шахраям жодного шансу, правоохоронці рекомендують дотримуватися простих та дієвих правил:

Не поспішайте оплачувати повну вартість товару;

Завдаток за товар скидайте лише перевіреним продавцям;

Не переходіть за сторонніми посиланнями, які надсилають незнайомці у месенджерах;

Не розголошувати свої персональні/платіжні дані;

Повідомляйте про порушення в Кіберполіцію або на «102».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!