Шахраї виманили у прикарпатців понад 130 тисяч гривень


Аферисти розміщують в соціальних мережах неправдиві оголошення про матеріальну допомогу, а ще регулярно телефонують мешканцям, вивідують персональні й банківські дані. Їх мета одна - заволодіти коштами людей. Поліцейські вкотре нагадують, безплатний сир лише в мишоловці, та закликають не довіряти незнайомцям.

15 травня до Івано-Франківського РУПу звернувся 56-річний мешканець Івано-Франківська. Чоловік розповів що знайшов у соціальній мережі оголошення про отримання грошової допомоги від польського уряду. Довірливий чоловік перейшов за посиланням, ввів персональні та банківські дані, а за кілька днів замість допомоги отримав повідомлення про списання всіх заощаджень з банківської карти – понад 106 тисяч гривень. Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Майже 15 тисяч гривень втратила 56-річна мешканка Коломийської ТГ, яка повірила невідомому додзвонювачу. Чоловік представився працівником банку і повідомив, що карта жінки заблокована, а щоби зберегти заощадження їх потрібно перевести на новий рахунок. Заявниця виконала всі вказівки афериста. А відтак втратила кошти.

Повірив невідомому додзвонювачу і 52-річний коломиянин. Незнайомець представився соціальним працівником та, скориставшись довірою заявника, вивідав у останнього дані банківської карти. Після цього з рахунку чоловіка зникло понад 13 тисяч гривень.

За всіма фактами поліцейські розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають жителів краю, не довіряти невідомим.

- Працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію.

- Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

- Закликаємо громадян бути пильними та радимо отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел.

- Уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс.

- Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

- Якщо ж фінансову інформацію розголошено, негайно звернутись до банку та заблокувати картку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!