Що таке комерційна нерухомість: види, особливості вибору та нюанси купівлі


Інвестиції в нерухомість залишаються актуальними для широкої аудиторії громадян. Серед варіантів слід розглянути як житлові, так і комерційні об'єкти. Багато експертів вважають, що рентабельність такої нерухомості залишатиметься високою через можливість здачі в оренду площ під магазини, офіси та склади. Попит на ринку житлової нерухомості залишається не таким високим, як у комерційному сегменті.

Щоб знайти потрібний об'єкт, слід відвідати сайт https://lavida.com.ua/ru, де нові пропозиції з'являються регулярно. Досвідчені ріелтори завжди враховують побажання клієнтів, а також пропонують найцікавіші варіанти. Вартість об'єктів на сайті завжди відповідає реальній ситуації на ринку.

Що мають на увазі під комерційною нерухомістю?

Що таке комерційна нерухомість? Це приміщення чи окремі об'єкти, які не належать до житлового фонду. Вони можуть бути використані для ведення бізнесу або розміщення організацій. Нежитлова нерухомість у столиці зазвичай використовується для двох цілей. Насамперед це ведення бізнесу. Комерційна нерухомість – це офіси, а також склади чи магазини. Багато підприємців перейшли в онлайн-сегмент, але попит на нерухомість для бізнесу залишається високим.

Вибирати об'єкти слід виходячи з того, які завдання було поставлено перед підприємцем. Так, у спальних районах зазвичай вибирають приміщення для відкриття аптек, салонів краси, магазинів. Купівля комерційної нерухомості у центрі міста зазвичай передбачає відкриття офісного чи ділового центру.

Не слід забувати, що нерухомість є чудовим способом інвестування коштів, бо постійно зростає у ціні. Комерційні приміщення в новобудовах завжди можна придбати для того, щоб здавати в оренду. Це дозволить отримувати прибуток, навіть не займаючись бізнесом. Хороше розташування об'єкта зробить його ще привабливішим в очах орендаря. Нежитлова нерухомість, розташована неподалік станцій метро, дозволить отримувати максимальні дивіденди. Надалі об'єкт завжди можна буде реалізувати. Необхідно лише дочекатися моменту, коли продаж стане найбільш вигідним.

Які види комерційної нерухомості існують?

Придбати можна майно, яке відноситься до різних категорій. Серед основних слід виділити:

об'єкт офісної нерухомості;

приміщення для роздрібної торгівлі;

об'єкти громадського харчування;

сховища та склади.

Також варто звернути увагу на такі варіанти, як індустріальна нерухомість та готельно-оздоровча сфера. Сфера послуг стає все більш затребуваною, як і нерухомість, для відкриття відповідних компаній. АЗС, СТО завжди будуть популярними, незалежно від ситуації в економіці.

Як вибрати об'єкт комерційної нерухомості?

Збираючись придбати подібний об'єкт, необхідно заздалегідь визначитися, де має розташовуватися комерційна зона. Також слід зрозуміти, яким бізнесом планується займатися. Наприклад, якщо вирішено відкрити магазин дитячого одягу, то краще скористатися об'єктами, розташованими неподалік шкіл, садків чи парків. Центр міста буде не найкращим варіантом, а популярні спальні райони – у пріоритеті.

Якщо покупка виступає як інструмент для інвестування, необхідно приділити увагу таким моментам, як зручність розташування. Поряд з об'єктом повинні бути станції метро та жваві маршрути. Чим ближче об'єкт до центру або ділових районів, тим вищою буде ставка орендної плати. Загальна площа нерухомості також матиме важливе значення. Наявність великої кількості конкурентів зробить реалізацію об'єкта у певному районі складнішою. Також варто звернути увагу на стан майна. Враховуючи подібні аспекти, буде простіше придбати потрібний об'єкт на ринку комерційної нерухомості.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!