Що таке оксиметолон


Оксиметолон — один із найпотужніших анаболічних стероїдів. Він був розроблений у 60-х роках від анемії, остеопорозу. Використовувався для стимулювання росту м'язової маси у слабких хворих з поганим харчуванням і для лікування ВІЛ-інфікованих.

Тепер оксиметолон використовують і в спортивній фармакології для отримання гарної фізичної форми під час тренувань.

Дія оксиметолону та побічні ефекти

Цей синтетичний анаболік називають ще анаполон і анавар. Він дуже популярний серед бодібілдерів, пауерліфтерів та інших спортсменів завдяки своїй високій ефективності та натуральності. Не створює сильні негативні дії на організм. 

Результати від вживання:

організм легше витримує навантаження;

збільшується сила;

підвищується тестостерон;

підвищений ріст тканин;

спалюється підшкірний жир. 

Був проведений експеримент серед чоловіків 65-80 років з низьким рівнем тестостерона і відсутністю фізичних навантажень. Вони приймали цей препарат не змінюючи харчування. За 12 тижнів чоловіки набрали 3,3 кг маси тіла. Приймали всього по 50 мг препарату у день. А ті, хто приймав по 100 мг — набрали 4,2 кг. При цьому фігура стала більш підтягнутою та із зони живота зійшов жир. Перша група втратила жиру на 2,6 кг, друга  — на 2,5 кг. Препарат показав свою високу ефективність. Можливі побочки при неправильному дозуванні у вигляді нудоти, діареї, набряків. 

Існує ще інший стероїд — оксанодролон, як альтернатива оксиметалону.

Дія оксандролону та побічні ефекти

Препарат має високий анаболічний індекс і низьку андрогенну активність. Він гарно підходить жінкам-спортсменам. Стимулює синтез білку в організмі, позитивно впливає на азотистий обмін, фіксує кальцій у кістках і затримує корисні елементи в організмі (калій, фосфор та інші). Має наступну дію:

тканини швидко регенеруються;

тіло отримує чіткий і гарний рельєф;

зайвий жир спалюється;

підвищується гормон росту в організмі;

великий приріст м'язів;

кістки зростаються набагато швидше;

збільшення загальної фізичної сили.

Завдяки ефективному спалюванню жиру препарат використовують у якості сушки перед  виступом. 

При передозуванні можливі побочки у вигляді порушення роботи печінки, атрофії яєчок у чоловіків, погіршення лібідо, зменшення синтезу  гонадотропіну, погіршення апетиту, головні болі, підвищений тиск. Але такі побочки, як гінекомастія у чоловіків та  затримка рідини — відсутні. Під час вживання цього препарату рідко виникають побічні реакції організму. 

Протипоказання та самолікування

Обидва препарати не рекомендується приймати в період вагітності і лактації. Також при підвищеній чутливості (алергії) до будь-яких компонентів препаратів. При хворобах печінки, раку грудей, простатиті. Оксандролон не варто приймати при гіперкальціємії, цукровому діабеті, ішемічній хворобі серця, інфаркті, серцевій недостатності, при раку передміхурової залози. Оксиметолон не рекомендується приймати при проблемами із нирками. 

Перед вживанням будь-який анаболічних курсів варто перевіритися у лікаря, зробити всі необхідні аналізи, пройти перевірки і отримати призначення лікаря і дозування препарату. Самостійне вживання препаратів може призвести до серйозних негативних наслідків в організмі. 

На правах реклами  

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!