Щоб викорінити благодійні внески. У Франківській обласній дитлікарні створили благодійну організацію


На базі Івано-Франківської обласної дитячої лікарні заснували благодійну організацію "Фундація доброчинців". Таким чином медзаклад намагається оновити медичне обладнання та забезпечити допомогу всім категоріям пацієнтів.

Серед найближчих планів — зібрати кошти для онкогематологічного відділення, пише Суспільне Карпати.

Пацієнти, які потрапляють на лікування в Івано-Франківську обласну дитячу лікарню при госпіталізації оплачують благодійник внесок. Мінімальна вартість, яку медики пропонують внести батькам, — 200 гривень, розповідає Ольга Хайруліна, яка разом із сином приїхали на лікування із Хмельницької області.

"Вони кажуть, що ви можете заплатити внесок, ну, а як у вас не має коштів – можете їх не платити. Ми платили, бо в нас була операція, і це було моє бажання. В нас було вже 3 операції, ми тільки внесок один раз заплатили. Хоч казали три, але так, як в нас така ситуація, то сказали, що одного достатньо", — розповідає Ольга Хайруліна.

Для того, щоб "викорінити" такі благодійні внески, у закладі створили "Фундацію доброчинців", каже генеральний директор обласної дитячої лікарні Тарас Мельник.

"Коли поступає дитина в лікарню і на обході лікарі говорять мамі: "Ми би просили вас внести благодійний внесок". Він тоді є не зовсім благодійний. Ми хочемо кардинально змінити ставлення до цих благодійних внесків. Вони мають бути дійсно благодійними", — каже Тарас Мельник.

Благодійний фонд створила опікунська рада, яка існує при лікарні. До її складу ввійшли лікарі та волонтери.

Контроль за діяльністю здійснюватиме Наглядова рада. Головна мета фонду – допомогти всім пацієнтам медзакладу.

"Коли пересадка кісткового мозку чи лікування на сьогодні коштує за кордоном 120 чи 130 тисяч євро, ви розумієте, це не реально для будь-якої пересічної сім’ї. Це кошти, які не може заплатити більшість громадян наших. І ці діти приречені на смерть. Для нас це не вкладається просто в здоровий глузд. І тому ми якраз створили цей фонд. Для того, щоб мати можливість акумулювати кошти",– каже член Наглядової ради Олег Атаманюк.

Задля залучення коштів благодійники планують проводити і аукціони. Перший відбудеться на Facebook-сторінці генерального директора лікарні. Лот, який пропонують, – рукавиці українського боксера Сергія Дерев’янченка.

"Перший аукціон ми плануємо провести в онлайні. Але, якщо дозволить ситуація з карантином, ми проведемо великий аукціон офлайн, до якого зараз йде підготовка. Лоти ми вже збираємо. Слава Богу, нам надається. Багато людей дають хороші, дорогі, відомі лоти. Хто має бажання, може долучатися", – розповідає директорка фонду Леся Качурова.

Звітувати про доходи і витрати фонду благодійники планують раз у місяць на своїй сторінці у Facebook.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!