Штурмовик «Грубий» з Прикарпаття і його трофейний кулемет


Бійці 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини продовжують ефективно нищити ворога і захоплювати трофейну зброю.

Історію захисника з позивним "Грубий" розповіли на сторінці 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщина.

«Два місяці тому ми робили вилазку штурмовою групою на ворожі позиції. Зайшли в окопи ворога, забрали «подарунки», серед яких цей кулемет, і відійшли, - каже «Грубий», боєць 79 батальйону, вказуючи на кулемет. - Операція тривала хвилин 25. Нас було 9 чоловік, вони викликали бронегрупу з двома БТРами проти нас – чули їх переговори по рації. Нам дали наказ відходити».

Зараз у батальйоні сформована штурмова група. За словами бійця, це дуже хороша ініціатива командування бригади. Зараз значно більше уваги приділяється бойовій підготовці солдатів та сержантів. Майже щодня військовослужбовці проходять інтенсивне тренування – це тактична підготовка, теорія, інженерна та медична підготовка, нічні та денні стрільби. Їх вчать як проходити лісопосадку, як штурмувати ворожі окопи та бліндажі та багато чого іншого. З цією метою обладнані спеціальні навчальні місця на полігонах, смуги перешкод.

Штурмовик пригадує свій перший бій: «Це було давно, як тільки ми приїхали. Мені тяжко сказати, які відчуття були в мене тоді. Нам казали стріляти – ми стріляли, воювати ми ще не вміли добре. Зараз я б робив все по-іншому, оскільки маю певні знання та досвід».

«Грубий» з Івано-Франківщини, на війні з самого початку. Каже, що його мотивація знаходиться вдома на Прикарпатті – це жінка та дитина. Ворога треба зупинити тут, тому що потім буде пізно.

З недавніх пір разом з «Грубим» у батальйоні служить і його брат – тепер вони удвох захищають Батьківщину від ворога у складі 102 бригади ТрО.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!