Швеція надасть Україні літак розвідки, бронетранспортери, снаряди та ракети


Швеція надасть Україні найбільший пакет військової допомоги з початку великої війни. Його сума становитиме 13,3 млрд шведських крон - це 1,3 млрд доларів США.

Зокрема, Швеція передає Україні літаки радіолокаційної розвідки та наведення ASC 890. Про це повідомляє Міністерство оборони країни.

"ASC 890 дасть Україні абсолютно нові можливості повітряної радіолокаційної розвідки та бойового керування цілями в повітрі та на морі. Зміцнять можливості України щодо виявлення та боротьби з дальніми цілями. Літак є комплексним рішенням, що включає навчання, технічне оснащення та методичне забезпечення радіолокаційної розвідки та управління повітряним боєм", – підкреслили в Міноборони.

Окрім того, для посилення протиповітряної оборони України в пакет включені ракети 99Rb 99 (AMRAAM), які можна використовувати у літаках та наземних системах ППО.

Також Швеція поставить Україні 155-мм артилерійські снаряди та весь свій парк гусеничних бронетранспортерів Pansarbandvagn 302. Передадуть і надлишкові танки зі складу Збройних сил Швеції.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!