Сили оборони продовжують оборонятися на сході та півдні України, а також наступати на двох напрямках


Сили оборони України продовжують оборонятися на сході та півдні України, а також наступати на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Протягом минулої доби, 16 жовтня, відбулося 72 бойових зіткнення.
Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, пише Громадське.

Протягом минулої доби окупанти завдали 10 ракетних і 68 авіаційних ударів, здійснили 87 обстрілів із реактивних систем залпового вогню — як по позиціях українських військ, так і по населених пунктах. Внаслідок атак є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнала низка населених пунктів:

на Чернігівщині: Бучки;

на Харківщині: Першотравневе та Піщане;

на Донеччині: Сіверськ, Званівка, Спірне, Кліщіївка, Новоселівка, Авдіївка, Первомайське, Мар’їнка, Новомихайлівка та Старомайорське;

на Херсонщині: Миколаївка, Козацьке, Одрадокам’янка, Берислав, Тягинка й Іванівка.

Під артилерійським вогнем опинилися приблизно 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У Генштабі також розповіли про ситуацію на різних напрямках фронту:

Волинський і Поліський: оперативна ситуація не зазнала суттєвих змін.

Сіверський і Слобожанський: противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Ворог нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону в Бєлгородській області.

Куп’янський: українські бійці відбили понад 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та ще 5 атак біля Стельмахівки та Надії Луганської області.

Лиманський: окупанти наступальних дій не вели.

Бахмутський: ЗСУ відбили три атаки росіян у районі Андріївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області: завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авдіївський: ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Так, протягом доби українські бійці відбили понад 10 атак окупантів.

Марʼїнський і Шахтарський: ЗСУ відбили понад 15 атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області та ще 5 атак південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки Донецької області.

Запорізький: українські війська не допустили втрат позицій південно-західніше Новоданилівки, Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

Херсонський: Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу: успішно уражають склади та тили противника.

Мелітопольський: Сили оборони продовжують наступати. Мають частковий успіх у районі західніше Вербового Запорізької області. Українські бійці завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 вертольоти на посадкових майданчиках, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!