Скандальний ексвоєнком з Прикарпаття заробляв на ухилянтах


В Офісі генпрокурора повідомили про затримання колишнього рівненського воєнкома, якого підозрювали у збагаченні на 46 млн грн, йому повідомлено нову підозру у сприянні в ухиленні від військової служби військовозобов’язаними.

Як повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, колишнього комісара Рівненського обласного ТЦК та СП Сергія Луцюка звинувачують у сприянні ухиленню від мобілізації під час воєнного стану. Це вже четверта підозра, інформує Бліц-Інфо.

"Наразі експосадовцю повідомлено про нову підозру за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а саме сприяння в ухиленні від військової служби військовозобовʼязаними під час мобілізації (ч. 1 ст. 114-1 КК України). На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою",- кажуть у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше йому було повідомлено про підозру за фактом незаконного збагачення на понад 46 млн грн, а також у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень та грабежі ( ч. 1 ст. 368-5, ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186 КК України).

Читайте також: У ексвоєнкома з Прикарпаття конфіскували майна майже на 52 мільйони

Нагадаємо, що обласний військовий комісар Сергій Луцюк, який заступив на посаду на Рівненщині восени 2022 року, понад десять років будував свою кар’єру в районних військкоматах на Прикарпатті. Його навіть жартівливо називали «комісаром Карпат» за керівництво центром комплектування та соціальної підтримки в Косівсько-Верховинському районі Івано-Франківщини, де населені пункти розташовані в гірській місцевості.

У 2018 році Луцюк зумів потрапити у «список щасливчиків», які отримали квартири в Івано-Франківську за проектом «Житло воїнам АТО». Про його заслуги в документах на житло сказано мало. Лише згадується: "батько 2-х дітей, разом з сім’єю проживає в службовій квартирі, власного житла не має. Перебував в зоні АТО в 2014 році Донецька обл.".

Уже в розпал війни його перевели на роботу до Рівного.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!