Служба у справах дітей закликає створювати патронатні сім’ї


Патронатні вихователі можуть взяти під опіку малечу, яка перебуває у складних життєвих обставинах. Це лише тимчасове влаштування. Нині в міській тергромаді існують три патронатні сім’ї. Під їх опікою – четверо дітей. А наразі підтримки потребують пів сотні дітей.

Патронатні вихователі повинні постійно перебувати з дітьми та забезпечувати їхні соціально-побутові потреби. Для вихованця складається відповідний індивідуальний план. Опікун отримує оплату за працю. А держава надає допомогу на дітей у розмірі 2,5 прожиткового мінімуму, пише ВЕЖА.

Між тим, Служба у справах дітей закликає до створення і прийомних сімей. Протягом карантину, пояснюють фахівці, збільшилася кількість дітей-сиріт та позбавлених батьківської опіки. Відтак, в обласному центрі для 15 дітей шукають родини. Прийняти на виховання дитину можна згідно із певними умовами.

На кожну дитину-сироту держава виплачує 2,5 прожиткових мінімуми. В залежності від віку дитини. Одному із батьків виплачують додаткові кошти. Якщо вони не працюють, держава платить за них внески до пенсійного фонду. Опікунство враховується до трудового стажу.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!