Спочатку шахеди, потім ракети: росіяни атакували Київ і Харків


Сьогодні вранці, 2 січня, Київ та Харків перебувають під масованою повітряною атакою росії.

Зокрема, в ніч на 2 січня росіяни атакували 35 ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з мису Чауда (окупований Крим) та району Приморсько-Ахтарськ. Усі ворожі ударні БпЛА знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України. Втім, уламки безпілотників все ж наробили шкоди. Як повідомив вночі мер Києва Віталій Кличко, в Деснянському районі палав уламок БПЛА на відкритій місцевості. Всі служби на місці.

О 6:00 оголошена тривога через зліт понад півтора десятка бомбардувальників, які випустили ракети (ймовірно, Х-101).

Близько 8 години росія знову запустила ракети попередньо відомо про пуски з кількох МіГ-31К аеробалістичних ракет Х-47М2 Кинджал, які прямували на Київ.

«Через вибухи частина обʼєктів та житлових будинків у кількох районах столиці знеструмлені. У Подільському  районі попередньо влучання на територію об’єкта цивільної інфраструктури; пошкоджено газову трубу. 10 постраждалих у багатоповерховому будинку в Соломʼянському районі, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. Девʼятьох  із них госпіталізували, одному надали допомогу на місці. Працюють всі екстрені служби», — повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Станом на 8:24 в столиці України:

Подільський район: пожежі в декількох місцях;

Святошинський: влучання в будівлю соціальної інфраструктури;

Печерський: влучання в дах багатоповерхівки. І виклик іще за однією адресою;

Оболонський: палає складське приміщення;

Деснянський: загоряння в будівлі супермаркету.

За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, окупанти завдали як мінімум чотири удари по Харкову. Зокрема, по центральній частині міста. «Є пошкодження багатоквартирних житлових будинків, автомобілів. Виникли пожежі. Деталі встановлюються. Екстрені служби працюють на місцях, допомогу надають шістьом постраждалим», — заявив він.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!