Стало відомо, скільки з держбюджету витратили у 2023 на утримання доріг і мостів на Франківщині


220,3 млн грн із державного бюджету витратила у 2023 році Служба відновлення та розвитку інфраструктури в області на утримання доріг і мостів державного значення на Івано-Франківщині. Це — у 50 разів менше, ніж у 2021 році.

Про це 28 листопада на брифінгу розповів керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури в області Василь Буджак, пише Суспільне.

"У 2023 році для потреб дорожньої галузі в Івано-Франківській області спрямували всього понад 380 млн грн. З них 165 млн грн — це повернення коштів за виконані роботи ще до повномасштабної війни у 2020 та 2021 роках. І також 220,3 млн грн — на експлуатаційне утримання доріг", — говорить Василь Буджак.

За його словами, працівники Служби упродовж року зробили капітальні ремонти двох мостів. Ще десять переправ привели до належного стану: в містах Яремче та Галич, селах Уторопи, Стопчатів, Верхній Вербіж, селищі Гвіздець та біля села Устечко, а також у селі Нижнів та Вербовець.

"Поки що вимушені тільки обходитися утриманням в належному стані теперішньої мережі доріг і, головне, — мостів. Саме тому 70,9 млн грн передбачено постановою Кабміну для капітального ремонту двох мостових об'єктів. Це — завершення капітального ремонту шляхопроводу у Делятині та продовження ремонту моста на дорозі у Стопчатові", — повідомив Василь Буджак.

Керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури в області каже, що потребують поточного ремонту в області ще 30 мостів, а також 200 км доріг, які за місяць до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну передали Службі на баланс.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!