Стартував новий конкурс бізнес-ідей для переселенців та військових


Маєте ідею для малого бізнесу? Виграйте грант! Стартував новий конкурс бізнес-ідей «Роби своє» від Благодійного фонду "МХП - Громаді".

30 травня представники Благодійного фонду «МХП – Громаді» оголосили про новий конкурс бізнес-ідей для підтримки малого бізнесу в умовах війни «Роби своє». 3,5 млн. гривень – такий бюджет на цю добру справу передбачив БФ «МХП – Громаді». Мешканці сіл і малих містечок із 11 областей України, серед них Львівщина, Тернопільщина та Івано-Франківщина, можуть отримати мікрогранти на суму від 50 до 100 тисяч гривень.

«Хочемо відповісти на виклики сьогодення. Війна руйнує домівки і життя, інфраструктуру, українську економіку, приватний бізнес, тому важливо підтримати власників малого бізнесу, які в непростих умовах продовжують працювати, – наголосила директорка БФ «МХП – Громаді» Тетяна Волочай. – «Роби своє» – філософська назва про те, як фокусуватись на маленьких справах.

«Передусім цей конкурс для тих, хтось покинув свої домівки і бізнес на окупованих територіях і потребує зараз підтримки, для військових, які повернулися з фронту і мають внутрішній ресурс, щоб почати власну справу, для рідних наших захисників, які взялися самотужки продовжувати бізнес і потребують фінансової підтримки. Водночас ми відкриті для соціального підприємництва, коли частина прибутку спрямовується на соціальні справи», – додала очільниця Фонду «МХП – Громаді».

На що ж можна використати грантове фінансування? «Кошти можна скеровувати на придбання обладнання для старту бізнесу, витратні матеріали, надання послуг, закупівлю устаткування, виробничих ліній тощо», – каже керівниця відділу національних проєктів БФ «МХП – громаді» Анна Тарасевич.

Конкурс бізнес-ідей «РОБИ СВОЄ» має дві опції:

Навчання. Учасники отримують доступ до відеоматеріалів від експертів у сфері розвитку малого бізнесу. Це дає можливість учасникам «прокачати» навички створення бізнес-планів, планування доходів, витрат, бізнес-аналітику та SMM-маркетинг.

Фінансова підтримка. Для отримання гранту учасник подає заявку, в якій описує мету, цілі бізнесу, опис продукції, планові доходи, витрати тощо. Заявку можна подати на сайті: doyourbusiness.com.ua. Деталі за номером гарячої лінії: 067 440 59 00.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!