Стероїди та здоров'я: ризики та безпека використання


Культуристи та спортсмени задля швидкого набору м'язової маси вдаються до прийому стероїдів.

Це штучні препарати, що зроблені як альтернатива натуральних людських гормонів, але зі збільшеною в декілька разів їх концентрацією, щоб прискорити вплив стероїда на організм. Інтернет-магазин стероїдів пропонує своїм клієнтам великий асортимент анаболіків для бодібілдерів, атлетів (як професіоналів, так і початків). Кожен може придбати спортивну фармакологію в залежності від своїх індивідуальних особливостей.

Ефекти від прийому стероїдів

Чому ж спортсмени починають використовувати подібні засоби? Розглянемо їх вплив на людину. Анаболічні стероїди вважаються ефективними для збільшення фізичної активності та росту м'язів. Їх застосовують бодібілдери, яким потрібно набрати великий обсяг м'язової маси за короткий термін. 

Препарати пришвидшують синтез білка у м'язах, поліпшують кровообіг у тканинах. Крім того, стероїди підвищують силові показники та сприяють швидкому фізичному відновленню після навантажень. Анаболіки також виводять зайву рідину. Серед позитивних якостей слід відмітити їх дію на лібідо та статевий потяг. 

Ризики вживання стероїдів

Надмірне, неконтрольоване споживання анаболічних стероїдів часто негативно на стан здоров’я спортсмена. Передозування загрожує непоправними наслідками. 

Шкода для організму від передозування та довготривалих курсів стероїдів.

1. Гормональні порушення. Зловживання препаратів призводить до ослабленого вироблення власних гормонів. Для чоловіків це небезпечно атрофією яєчок та подальшим безпліддям. У жінок спостерігається ріст волосся по всьому тілу, понижується тембр голосу, зменшуються груди, є проблеми з менструальним циклом. Після припинення використання частина цих побічних ефектів може залишитися.

2. Розвиток серцево-судинних захворювань. Передозування здатне порушити ліпідний обмін. Через постійне застосування спортивної фармакології є суттєвий ризик інфаркту або інсульту. Препарати ослаблюють силу скорочень серця та підвищують ймовірність виникнення аритмії та раптової смерті у 4,6 раза. 

3. Поява проблем з печінкою, утворення злоякісних пухлин. Анаболічні стероїди у вигляді таблеток більш шкідливі, ніж ін'єкції. Вони призводять до пошкодження клітин печінки, жовтухи та злоякісних пухлин з невтішним прогнозом лікування.

4. Розлад роботи центральної нервової системи. Стероїди впливають на головний мозок, а саме – його ділянки, які відповідають за настрій, сексуальність, агресивність. Вони викликають депресію, послаблюють когнітивний рівень функціонування.

Окремо слід сказати про ризик виникнення цукрового діабету.

Важлива інформація

Перед прийомом будь-яких медичних засобів варто пам'ятати, що самолікування має негативні наслідки для здоров'я. Приймати такі препарати краще за попередньою консультацією лікаря, який призначить належні аналізи та за їх результатами підбере анаболіки, визначить їх дозування та тривалість курсу. Це буде безпечно для пацієнта, так можна уникнути неприємних симптомів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!