"Страх блокує людині дорогу до виживання" - "Едельвейс" Сергій Винничук, якій після поранення служить в ТЦК


Учасник бойових дій, боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Сергій Винничук після поранення став військовослужбовцем ТЦК та СП Івано-Франківської області.

До повномасштабного вторгнення чоловік викладав у Снятинському сільськогосподарському коледжі, тому, ставши військовослужбовцем, отримав позивний «Професор».

У складі «10-ки» обороняв селища Донецької області. Там отримав численні уламкові поранення.

"Нам треба було пройти поворот, щоб попасти на безпечні позиції. А там танк просто "розбирав" той поворот. Всі хлопці питались: "Професор, що робимо?". Я кажу хлопці чекаємо, він стріляє, ми не пройдемо. В той момент не знаю мені напевне Бог підказав, що зараз іти. Всі перейшли той поворот і жодного пострілу не було. Як тільки ми перейшли той поворот, танк далі почав стріляти. Відчуття невпевненості і страху інколи блокує людині дорогу до виживання. Але є вищі сили і молитви наших рідних, які підказують коли зробити цей крок і не наразитись на небезпеку. Якби я тоді помилився, тоді б усі загинули. Коли я отримав друге осколкове поранення, теж працював танк. В оой момент я був на спостережному пункті і дивився за противником. Нас було двоє і обох поранило в спину",- пригадує військовий.

Пішовши з бойової частини, військовослужбовець вирішив продовжити службу у ТЦК та СП.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!