Стрільба з пістолета у тирі: поради для новачків


Стрільба почала сприйматися, крім іншого, як змагання у влучності, тільки два століття тому. Сьогодні стрільба з пістолета - це хобі, яке, можна сказати, не має статі та віку.

Це ще один спосіб отримати не лише особливі емоції, а й корисні навички, покращити свою спортивну підготовку. Щоб займатися стрільбою, спортсменом бути не обов'язково, але важливо знати ключові правила, якими готовий поділитися Darwin Club у цій статті. 

Як правильно підібрати пістолет?

Вибирати зброю потрібно насамперед ту, яка комфортно лежатиме в руці. Ось кілька корисних рекомендацій від фахівців:

- великі пістолети дають змогу стріляти точніше;

- великий пістолет тримати зручніше, ніж маленький;

- чим довший ствол, тим вища швидкість кулі;

- чим менший калібр, тим менша віддача і зручніша стрільба.

Кожна модель вимагає різної сили тиску на спусковий гачок. Тому її потрібно перевірити заздалегідь - натиснути на спуск, коли зброя не заряджена. Так буде легше освоїти техніку стрільби.

Базова техніка стрільби з пістолета

Практична стрільба з пістолета вимагає наявності лише зброї та мішені.

Як тримати зброю:

1. Взяти пістолет потрібно в домінуючу руку. Охоплення має бути таким, щоб великий палець ліг на внутрішню частину ствола.

2. Другу руку потрібно покласти на інший бік рукояті. Таким чином можна забезпечити собі підтримку і додатковий "важіль" під час стрільби.

Яку позицію прийняти під час стрільби:

1. Встати прямо.

2. Ноги виставити на ширині плечей, а коліна трохи зігнути.

3. Зробити ноги своєю основною опорою і направити пістолет на мішень.

Як треба правильно стріляти:

1. Насамперед обидва ока рекомендується тримати відкритими. Але це не обов'язкове правило, для зручності можна одне око закрити. Цілитися необхідно тим оком, яке краще бачить мішень.

2. У пістолета є такі елементи, як цілик і мушка. Під час прицілювання вони мають бути на одній лінії - мушка має розташовуватися між прорізами цілика.

3. У процесі прицілювання потрібно бачити не тільки згадані елементи, а й саму мішень. Зрозуміло, зосередитися на всіх трьох предметах одночасно не вийде. Тому експерти рекомендують прийняти правильне положення і сфокусувати зір на мушці - вона розташована ближче до дульного зрізу на пістолеті. 

4. Далі потрібно вибрати точку на мішені. Часто на мішенях виділяють три основні ділянки для пострілу. Жодна з них не є кращою, тому стрілець сам обирає для себе найбільш комфортну точку для пострілу.

5. Потім потрібно сконцентруватися - на перших порах знадобиться терпіння. Якщо прицілюватися недбало, буде дуже легко промахнутися.

6. Залишається тільки натиснути на курок і зробити постріл. Робити це потрібно впевнено, міцно тримаючи в руках зброю і не випускаючи з уваги ціль.

Немає опису.

Техніка безпеки під час стрільби

Не так важливо – буде це стрільба з пневматичного або вогнепального пістолета. Під час тренування однаково важливо дотримуватися певних правил, завдяки яким стрілець убезпечить не тільки себе, а й оточуючих. Ці рекомендації легко запам'ятати та застосовувати на практиці:

- Зброю потрібно тримати завжди тільки в напрямку мішені. Небажано підіймати її вгору або ж опускати вниз.

- У процесі тренування не можна направляти пістолет у бік іншої людини.

- Небажано класти палець на спусковий гачок доти, доки не планується зробити постріл.

- Не потрібно виносити зброю за вогневий рубіж і спрямовувати в бік від мішеней.

- Під час заняття з інструктором вкрай важливо уважно прислухатися до його рекомендацій, а також до порад щодо особливостей зброї в руках стрільця, виконувати всі інструкції.

- Перед початком стрільби потрібно подбати про екіпіровку - захисні окуляри та навушники.

- Дотримуючись усіх цих порад і рекомендацій, можна швидко навчитися стріляти, і навіть перетворити просте хобі на спортивне досягнення.

Партнерський матеріал

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!