Стрілянина в Мукачевому: більшість підозрюваних досі ховаються в лісах


Більшість причетних до стрілянини в Мукачевому бійців Правого сектору досі ховаються в лісах.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті, інформує Укрінформ.

«Підозрюваними є 13 чоловіків віком від 18 до 39 років, 12 з котрих закарпатці, а один - мешканець м.Слов’янськ Донецької області. Більшість із них досі ховаються в лісах Закарпаття», - зазначив губернатор.

Він наголосив, що дії представників закарпатського «Правого сектору», які влаштували стрілянину в Мукачеві, кваліфікуються як бандитизм.

«Брутальна стрілянина в Мукачеві, яка стала викликом правоохоронній системі й усьому суспільству, - це лише вершина айсбергу в діяльності злочинців. До того вони з метою наживи викрадали й катували людей, вимагали гроші в підприємців, забирали майно, використовуючи при цьому незаконну вогнепальну зброю, включно з автоматами, кулеметами та гранатометами. Фактично це був рекет, банальне заробляння грошей, і найгірше те, що все робилося під прикриттям патріотичних гасел», - розповів Москаль.

За його словами, у міліції вже є купа заяв від потерпілих, які до цього боялися офіційно звертатися в правоохоронні органи або не вірили, що злочинців притягнуть до відповідальності.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 257 Кримінального кодексу України - бандитизм (організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 11 липня в Мукачевому сталася збройна сутичка між бійцями «Правого сектору» та людьми з оточення депутата Михайла Ланьо і правоохоронцями. Тоді більше 10 осіб отримали поранення.

У понеділок, 20 липня, у лікарні Ужгорода помер чоловік, який 11 липня отримав важке поранення в голову під час перестрілки. Ім'я загиблого не розголошується. За інформацією правоохоронців, цей чоловік у збройному конфлікті участі не брав і на кулю наразився випадково. Зі свого боку, представники «Правого сектора» повідомляли про загибель одного зі своїх бійців.

Геннадій Москаль очолив Закарпатську ОДА 15 липня, через кілька днів після стрілянини в Мукачевому.