Суд у справі псевдоволонтера Хемича перенесли, бо він у лікарні з черепно-мозковою та переломом


Суддя Олександра Кардаш повідомила, що стороною захисту подано довідку з Калуської ЦРЛ, яка свідчить про те, що з 1 жовтня Віталій Хемич перебуває на стаціонарному лікуванні у цьому закладі.

На сьогодні, 3 жовтня, Калуський міськрайонний суд призначив продовження розгляду справи про обвинувачення у незаконному використанні благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві (ч. 3 ст. 201-2, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України). Йдеться про справу, у якій обвинуваченим є Віталій Хемич, інформують "Вікна".

Нагадаємо, попереднє судове засідання відбулося 18 вересня. Тоді суд завершив допит 23 потерпілих, а 3 жовтня мали відбутися дебати сторін обвинувачення і захисту.

Однак засідання не відбулося, оскільки не прибули обвинувачений та його захисник. Суддя Олександра Кардаш повідомила, що стороною захисту подано довідку з Калуської ЦРЛ, яка свідчить про те, що з 1 жовтня Віталій Хемич перебуває на стаціонарному лікуванні у цьому закладі з діагнозом: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій грудного відділу хребта, компресійний перелом тіла хребця. 

Наступне судове засідання призначено на 16 жовтня.

Нагадаємо, 19 вересня 2022 року Калуська прокуратура повідомила про підозру калушанину, якого звинувачують у привласненні понад 1 млн гривень благодійних внесків на підтримку Збройних сил України.

Підозрюваний Віталій Хемич є сином підприємця та ексдепутата Калуської міської ради Ігоря Хемича. Після того, як обдурені люди почали поширювати інформацію про псевдоволонтера, Хемич опублікував відеозвернення у Facebook, в якому зізнався, що є залежним від азартних ігор. Також чоловік попросив вибачення у тих, в кого виманив гроші. Старший брат псевдоволонтера Олег Хемич повідомив, що почав віддавати людям гроші, які у них видурив його брат.

23 вересня 2022 року у Калуському міськрайонному суді обрали міру запобіжного заходу для Віталія Хемича. Суд вирішив взяти чоловіка під варту із можливістю внесення застави у 198 480 гривень.

28 вересня 2022 року Віталій Хемич вийшов із СІЗО після внесення застави у сумі 198 480 гривень. Також підозрюваний відшкодував ошуканим понад 1 млн 400 тис. гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!