Суддя Олексій Тандир, який насмерть збив нацгвардійця на блокпосту, замість сечі здав на аналіз воду та слину


Колишній суддя Олексій Тандир замість сечі здав на аналіз воду та слину. Таким чином він намагався сфальсифікувати експертизу, щоб та не довела стану сп’яніння у момент збиття нацгвардійця Вадима Бондаренка. Але йому не вдалося.

Про це повідомив адвокат родини загиблого Віталій Сердюк у коментарі «Бабелю», а також речниця прокуратури Києва Надія Максимець, пише Громадське.

Сердюк зазначив, що цей трюк затягнув час проведення експертизи — вона тривала понад два місяці. Спочатку тести нібито показали, що у біоматеріалах немає алкоголю. Але коли фахівці дослідили самі біоматеріали, то виявили воду та слину. У слині вони і знайшли алкоголь.

У прокуратурі hromadske підтвердили інформацію адвоката родини загиблого. Там додали, що попри намагання підозрюваного спотворити біологічні зразки експерти встановили в них наявність етанолу.

Також у прокуратурі пояснили, звідки адвокату загиблого стали відомі ці обставини. За словами Максимець, досудове розслідування у цій справі вже завершене, і сторонам відкрили матеріали. Тому Сердюк має доступ до доказів, зібраних під час розслідування.

Приблизно опівночі 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир наїхав на блокпості в Києві на 23-річного нацгвардійця. Правоохоронці затримали голову суду. 

Вони зазначали, що чоловік мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння, але відмовився пройти обстеження на вміст алкоголю та наркотиків в організмі. Згодом у Тандира примусово відібрали біологічні зразки. Вже у липні ДБР повідомило, що судово-психологічна експертиза підтвердила, що Тандир був пʼяним за кермом у момент ДТП.

Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою Тандира. Після цього суд обрав для судді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внести заставу.

Макарівський райсуд Києва задовольнив заяву Тандира та звільнив його з посади голови суду з 29 травня. Згодом його відсторонила Вища рада правосуддя.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!