Святкувати по-новому. Рада перенесла дати трьох державних свят


Верховна Рада змінила дати святкування Дня української державності, Дня захисників і захисниць, а також Різдва Христового.

«За» схвалення президентського законопроєкту №9431 проголосував 241 народний депутат. Про це повідомила депутатка з Прикарпаття Оксана Савчук.

Згідно з документом, День української державності перенесено з 28 липня на 15 липня, а День захисників і захисниць України – на 1 жовтня (згідно з чинними нормами законодавства, зараз це 14 жовтня), а Різдво відзначатимуть 25 грудня.

Нововведення почнуть діяти з 1 вересня. Тобто День Української Державності відсвяткують ще 28 липня у цьому році. У наступному буде 15 липня. А вже День захисників і захисниць — 1 жовтня.

Нагадаємо, 6 лютого предстоятель УГКЦ митрополит Святослав оголосив, що з 1 вересня 2023 року Українська греко-католицька церква перейде на григоріанський календар у святкуванні нерухомих свят.

24 травня Архієрейський собор Православної церкви України (ПЦУ) схвалив перехід на новоюліанський календар з 1 вересня цього року. Відтак Різдво відзначатимуть вже 25 грудня, а не 7 січня. Водночас це не стосуватиметься Великодня і деяких інших свят, зокрема Трійці. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!