Тлумацька лікарня з порушенням замовила медикаментів на понад 90 тисяч гривень


Тлумацька центральна районна лікарня Івано-Франківської області 9 вересня замовила медичні препарати на 93 тис. грн з порушенням законодавства.

Ліки замовили за спеціальною спрощеною процедурою для подолання пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19). Така процедура передбачає закупівлі за прямими договорами, без проведення конкурсу. Проте два зі замовлених лікарнею препарати відсутні у переліку відповідної постанови Кабміну, яка визначає, що можна купувати без конкурсу, пишуть Наші Гроші.

Згідно з договором, у переліку замовленого є препарати «Лефлоцин» на майже 68 тис. грн, «Цефепім» на 14 тис. грн, «Глутаргін» на 4,2 тис. грн. А також «Зінацеф» на 3,7 тис. грн, «Есенціале» на 1,9 тис. грн та «Тіотриазолін» на 1,5 тис. грн. Усі ці ліки відсутні в постанові.

Оскільки сума закупівлі перевищує 50 тис. грн, то лікарня мала б оголосити допорогову закупівлю або провести переговорну процедуру, якщо є обґрунтована нагальна потреба.

Контактна особа замовника Ольга Соловей зазначала редакції «Наші гроші. Львів», що всі замовлені ліки є в переліку постанови Кабінету міністрів. Якщо ж їх неможливо знайти в постанові, то це можуть бути похідні медикаменти. Для детальнішої інформації у лікарні порадили надіслати запит.

Договір на постачання медикаментів підписали з підприємцем Ігорем Гуменюком.

Ігор Гуменюк зареєстрований як підприємець 2009 року в Тлумацькому районі Івано-Франківської області. Він спеціалізується на продажі фармацевтичних товарів. Протягом 2019-2020 років підприємець отримав державних замовлень на 406 тис. грн, в основному на медичні препарати (враховуючи поточну угоду).

Нагадаємо, Тлумацька центральна районна лікарня входить до переліку закладів, призначених для лікування хворих на коронавірус. Протягом карантину вона спрямувала 450 тис. грн за спрощеною «ковідною» процедурою для подолання інфекції.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!