Топ-5 найкращих книг, які можна читати усією родиною


Сімейні вечори чудові. Вони огортають ні на що не схожим теплом і щирістю в кожному моменті, ніби ти падаєш в обійми великої плюшевої іграшки та нескінченно ніжишся в них. Ідеально доповнити затишне сімейне дозвілля можуть книги.

Пориньте в дивовижні сюжетні історії та подаруйте собі чи не найкращі спогади з нашої добірки кращої літератури, яку можна читати усією сім’єю:

1.   «Агенція «Локвуд і К.» Сходи, що кричать» Джонатан Страуд

Лондон. Троє сміливих підлітків – Люсі Карлайл, Ентоні (він же Локвуд) і Джордж працюють в агентстві «Локвуд і компанія», яке займається полюванням на привидів. Звучить важко, чи не так? Насправді існування привидів – не найстрашніше. Куди більше лякає кількість їх різновидів – оскільки більшість з них несе смертельну загрозу. Навіть за наявності супер-зброї – рапір, залізних ланцюгів і слоїків з грецьким вогнем – перемога не завжди гарантована. Попри це, Локвуд вирішив відвідати старовинний будинок, який вже кілька століть є притулком для привидів. Саме в ньому знаходяться Сходи, що видають шалені крики кожної ночі. Проблема в тому, що ніхто і ніколи не залишав дім живим, а всі попередні агенти, що хотіли розгадати його таємницю, загинули.

2.   «Леобург» Ірина Грабовська

Стімпанк та фантастична література поєднуються у дилогії української письменниці Ірини Грабовської. Авторка описує світ, у якому з хатніми справами справляються парові механізми, а в небі літають літоциклети, монорельси та дирижаблі. Леобург — це місто науковців та винахідників і у нього і потрапляє головний герой — Данило. Данило й гадати не міг, як сильно зміниться його життя після того, як він отримав у спадок старий маєток. Та виявилось, цей маєток непростий, адже у ньому існує портал у інший світ. Світ, доля якого тепер залежатиме від Данила.

3.   «Таємний сад» Френсіс Бернетт

Головна героїня повісті втратила батьків, коли їй було всього 10 років. Оточення з відкритою ворожістю ставилося до дівчинки, проте і вона, здавалося б, ненавиділа мало не весь білий світ. Важка ситуація для дитини, яка потребує батьківської любові, але вже ніколи не зможе її знайти. Дівчинці здається, що життя нічого доброго для неї не приберегло. Але одного разу сама доля дбайливо простягає героїні руку допомоги й виводить на стежку, що веде до дивовижного Таємничого саду.

4.   «Енн із зелених дахів» Люсі Монтгомері 

Марілла і Метью Катберт із затишного містечка Грінгейбл, що на острові Принца Едуарда, живуть досить самотньо. З близьких і споріднених душ у них тільки вони самі. З цієї причини брат і сестра вирішують взяти хлопчика з притулку. Однак через дивне непорозуміння під їхнім дахом опиняється дівчинка одинадцяти років, на ім'я Енн Ширлі. І тепер їхнє життя уже ніколи не буде як колись. Роман Люсі Монтгомері — чудовий приклад книг для підлітків, які можна читати з захопленням усією родиною.

5.   «Північне сяйво» Філіп Пулман

Чи можете ви уявити світ, який відрізняється від нашого лише тим, що в ньому пліч-о-пліч з людьми живуть фантастичні створіння – відьми та броньовані ведмеді, а людська душа здатна трансформуватися в образ тварини – деймона? Ліра Белаква з Оксфорда, дванадцятирічна сирота, має деймона Пантелеймона. Одного разу могутній лорд Азріель, за сумісництвом дядько Ліри, приїжджає в коледж з метою організувати експедицію на Північ і з'ясувати, звідки на фото тих місць взявся загадковий «пил». Незабаром після від'їзду дядька хтось таємничий викрадає друга Ліри. Героїня вирушає на пошуки товариша на далеку Північ, куди – як кажуть моторошні легенди – забирають дітей. Ця подорож відкриє дівчинці таємниці її сім'ї і стане початком неймовірних пригод.

Захоплюючі, незвичні, теплі, радісні, добрі, справедливі, у чомусь чарівні, а в чомусь – до широко розкритих очей знайомі життєві ситуації, змальовані в книгах, надовго зачарують всю сім'ю і залишать по собі яскраві спогади. Яку книгу ви б не обрали – вечір цікавих пригод забезпечений.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!