Топ-5 помилок при виборі ортопедичного матрацу


Нормальний сон з сучасним темпом життя для багатьох людей – це розкіш. Головна причина – в тотальній цифровізації нашого життя, мозку важко відключитись від роботи та звичного проведення часу, наприклад від перегляду стрічки соціальної мережі. Відповідно, значення комфортного сну ще більше зростає.

Щоб не помилитися з вибором ортопедичного матрацу, пропонуємо розглянути поширені помилки.

Помилка №1: Купівля двох окремих матраців для двоспального ліжка

Це може виглядати досить логічно, особливо, якщо потрібно купити матрац 160х200, а у користувачів різні вподобання щодо жорсткості. Здається, що половину ліжка застелити жорстким, іншу м’яким або середнім і всі задоволені, постільна ж білизна буде на обох і нічого ніхто не помітить.

Насправді точно не будете спати лише на своїй «половині», зазвичай пара може мінятися місцями або ж зовсім займати лише одну частину, коли обіймаються. Наявність двох окремих матраців призводити до утворення щілини, це в будь-якому разі станеться. А як буде незручно, коли вночі будете спати частково на одному, частково на іншому. Краще рішення – це обрати середньо жорсткий матрац.

Помилка №2: Перевірка руками або сидінням

Можна спостерігати такий процес – покупці, до речі, переважно чоловіки, рукою мацають матрац або ж просто пересідають з одного на інший. Це абсолютно немає нічого спільного з тестуванням. І ось чому:

на ньому будете лежати, а не сидіти чи чіпати руками, тому оцінити, наскільки комфортно чи дискомфортно можна лише вмостившись на матраці. На спині, боку, животі – як ви переважно спите;

вироби можуть мати декілька зон жорсткості, оцінити це можна лише лежачи на ньому в повний зріст.

Якщо є така можливість, то на потенційне спальне місце потрібно лягти, в повний зріст і не варто думати, що це не зручно чи дискомфортно.

Помилка №3: Вибір не за власними уподобаннями

Коли реклама запевняє що потрібно спати на жорсткому, а сусід говорить що ось він купив собі такий то матрац і немає проблем зі сном, або ж хтось інший переконує що ось саме цей, то що потрібно – не поспішайте. М’якість, товщина та інші параметри досить індивідуальні, адже у вас можуть бути певні проблеми зі здоров’ям, та і в цілому інші вподобання.

Кращим консультантом буде саме менеджер магазину, він добре орієнтується в асортименті і зможе порадити декілька варіантів, які збігаються з вашими вимогами.

Помилка №4: Матрац не за розмірами спального місця

Дуже часто покупці вирішують обрати той матрац, який майже підходить. Однак це реальна проблема. Справа в тому, якщо він буде більше, то елементарно не поміститься, тому піде «хвилями». Виникнуть проблеми і при меншому розмірі – в кращому випадку, він буде «ковзати» по ліжку, в гіршому просто з’їжджатиме. Беріть за розміром – це єдине правильне рішення.

Помилка №5: Однакові матраци для всіх членів сім’ї

Ні, це не правильно, в залежності від віку міняються потреби. Так дітям необхідно спати на жорсткому, поки в них формується постава. Людям середнього віку – варто обирати виходячи з власних уподобань та стану здоров’я. Користувачам старшого віку – м’якіші, адже в них суглоби і м’язи вже потребують зовсім іншої підтримки.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!