Троє прикарпатців і буковинець переправляли ухилянтів за кордон через Карпати


Троє мешканців Прикарпаття та чоловік з Буковини за 5 тисяч доларів переправляли чоловіків за кордон через Карпати. Їх затримала СБУ.

За даними обласного управління СБУ, чоловіки налагодили маршрут через високогірну частину Карпат. За свої "послуги" брали до 5 тисяч доларів з одного чоловіка. До схеми причетні СБУ троє мешканців Івано-Франківської області та житель Буковини. Організатором виявився мешканець Верховинського району. Саме він підшукував охочих, отримував від них гроші та керував діями інших членів групи.

В СБУ додають, що свій "бізнес" вони не припиняли навіть взимку.

Під час обшуків у житлі та автомобілях правоохоронці знайшли та вилучили: гроші, отримані від злочинної діяльності; телефони, через які відбувалася координація учасників; чорнові записи та "бухгалтерію".

Наразі трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Викриття злочину проводила СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУ НП в Івано-Франківській області за сприяння головного оперативно-розшукового відділу 31 Прикордонного загону. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!