Троє прикарпатців стали жертвами аферистів


Покупки в інтернеті та псевдо банківські працівники: поліцейські застерігають прикарпатців не довіряти незнайомцям.

До співробітників Коломийської поліції звернувся житель району із заявою про вчинене щодо нього шахрайства. Чоловік втратив майже 12 тисяч гривень, намагаючись придбати мотоблок.

Як з’ясувалося, потерпілий на одному із сайтів знайшов оголошення про продаж мотоблоку. Зв’язався з продавцем та після попередньої домовленості з ним, потерпілий перерахував на банківський рахунок незнайомця обумовлену суму за товар. Проте продавець не відправив замовлення та перестав виходити на зв'язок.

Ще однією жертвою аферистів стала від такого роду злочину й мешканка Івано-Франківська. Заявниця переказала близько 15 гривень за купівлю мобільного телефону.

А від банківських шахраїв потерпіла мешканка Рожнятівської ТГ. До жінки зателефонувала особа, яка представилась працівником служби безпеки банку. Незнайомець повідомив, що її картковий рахунок заблокований. Для розблокування необхідно повідомити смс, яке надійшло на телефон. Заявниця виконала усі «поради» незнайомця і, як наслідок, втратила 29 тисяч гривень.

Поліція наголошує про прості правила, як не стати жертвами інтернет-шахраїв:

- перевіряйте інформацію про продавця, почитайте відгуки про нього в інтернеті;

- при надходженні товару перевірте його на поштовому відділені;

- використовуйте функцію після оплати;

- не повідомляйте реквізити вашої картки, які маєте право знати лише Ви: термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до поліції за номером «102».



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!