Цьогоріч медзаклади Франківщини отримали від НСЗУ 4,38 млрд грн за лікування пацієнтів


В Івано-Франківській області 273 медзаклади уклали договори із НСЗУ і надають медичні послуги за Програмою медичних гарантій. З них 147 закладів надають первинну медичну допомогу, 158 медзакладів - спеціалізовану меддопомогу.

З початку року НСЗУ виплатила медзакладам області 4,38 млрд грн. Серед закладів, які отримали найбільше коштів, такі лікарні: 

Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради - 388 210 969 грн 

Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради - 329 107 837 грн 

Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради - 232 321 678 грн 

Коломийська центральна районна лікарня  - 199 729 799 грн 

Щодо обласної інфекційної лікарні Івано-Франківська, медзаклад отримав від НСЗУ з початку року 28,68 млн грн. Зокрема за жовтень - 1,79 млн грн, та 1,96 млн грн за вересень. Заборгованості з боку НСЗУ перед лікарнею немає. 

Попри війну, Програма медичних гарантій не була скорочена і НСЗУ оплачує усі напрямки медичних послуг згідно з договорами. Усі лікарні отримали гроші на свої рахунки у повному обсязі і розпоряджаються ними відповідно до свого фінансового плану.  

Лікарні, які уклали договори з Національною службою здоров’я України, мають надавати пацієнтам безоплатно увесь перелік послуг, передбачених Програмою медичних гарантій. Йдеться про первинну медичну допомогу, а також спеціалізовану - консультації, діагностику, госпіталізації, операції, паліативну допомогу та медичну реабілітацію. Кошти за лікування пацієнтів перераховує медзакладам НСЗУ відповідно до договору. Медичні заклади отримують гроші за ті послуги, які надали пацієнтам і про які прозвітували в електронній системі охорони здоров’я, кажуть в пресслужбі НСЗУ. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!