У березні на Прикарпатті найбільше подорожчала олія


За даними Державної служби статистики, інфляція на споживчому ринку в березні 2021р. порівняно з лютим в області становила 1,6%,

В Україні ця цифра на рівні 1,7%, з початку року – 3,8% та 4,1% відповідно. У березні 2021р. приріст споживчих цін на 1,2–2,3% зафіксовано в усіх регіонах України. Про це пише головне управління статистики в Івано-Франківській області.

На споживчому ринку області в березні п.р. у порівнянні з лютим п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,1%. Найбільше (на 13,0%) подорожчала соняшникова олія. На 3,8–0,8% підвищилися ціни на продукти переробки зернових, цукор, м’ясо та м’ясопродукти, хліб, кисломолочну продукцію, сметану, кондитерські вироби з борошна та цукру, рибу та продукти з риби, рис, масло, овочі. Водночас на 2,6–0,2% подешевшали безалкогольні напої, маргарин, макаронні вироби, яйця, фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,1%, що пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 1,4%.

Одяг і взуття подорожчали на 10,8%, у т.ч. взуття – на 11,5%, одяг – на 10,0%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива залишилися на рівні минулого місяця.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,0% в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 4,5%, проїзду в залізничному пасажирському транспорті – на 4,3%. Водночас на 0,6% подешевшали автомобілі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!