Прикарпаття втратило на війні ще двох захисників


Звістка про воїнів "на щиті" надійшла із передової у Калуську та Богородчанську громади.

Як повідомив голова громади Андрій Найда, калушанин Володимир Данилів був призваний на військову службу у вересні 2022 року. Служив стрільцем-санітаром стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини.

20 лютого на Донеччині під час ворожого обстрілу чоловік отримав важкі поранення, від яких загинув. У липні бійцю мало виповнитися 52 роки. 

На зображенні може бути: 1 особа та текст

7 лютого 2024 року біля села Іванівське Бахмутського району Донецької області у бою з ворогом загинув Федорчак Роман Русланович,1994 р.н., з села Грабовець Богородчанської громади. Звістку про загибель захисника повідомив голова Богородчанської громади Ростислав Заремба.

Роман захищав Україну з березня 2022 року, був головним сержантом- командиром відділення вогневого ураження штурмової роти і загинув, виконуючи бойове завдання. Тіло полеглого бійця вдалося евакуювати з поля бою лише 20 лютого.

За попередньою інформацією, зустріч воїна планується завтра, 23 лютого о 12 год. на Алеї Героїв у Богородчанах. Опісля траурний кортеж вирушить до села Грабовець, де у церкві Вознесіння Господнього буде відслужено заупокійну панахиду. Потім тіло героя буде доставлено у с. Волосів Переріслянської ТГ Надвірнянського району, у якому Роман проживав після одруження і де він, згідно з волею дружини та рідних воїна, буде похований.

На зображенні може бути: 1 особа та текст «федорчак роман русланович 23.01.1994 07.02.2024 вічна пам'ять герою украёни!»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!